Met zijn hoogte van bijna 60 meter en karakteristieke vormgeving is Magna Porta een markante verschijning.

Magna Porta is gelegen op het bedrijvenpark Twentepoort West op de beste zichtlocatie van Almelo, direct aan de A35. De fraai aangelegde tuin zorgt voor een goede aansluiting met de groene omgeving. Aan de overzijde van de A35 wordt een beek aangelegd waarachter het Regionale Bedrijventerrein Twente wordt gevestigd.

Van oudsher heeft de stad Almelo een centrumfunctie voor een gebied van 200.000 inwoners. De centrumfunctie blijkt onder andere uit de aanwezigheid van een arrondissementsrechtbank, een kantongerecht, het waterschap Regge en Dinkel en het streekziekenhuis. Tevens hebben zich grote bedrijven gevestigd in Almelo zoals Urenco, Philips, Koninklijke Ten Cate en Bolletje. Het huidige inwonersaantal van Almelo is ruim 71.000 inwoners.

Vanaf de jaren '70 is er veel gesloopt en gesaneerd, gebouwd en gerestaureerd in Almelo. De stad heeft de laatste 20 jaar een ware metamorfose ondergaan en een nieuw identiteit aangenomen. Magna Porta is door zijn ligging aan de entree van Almelo het visitekaartje van deze nieuwe identiteit. Vanuit de toren is er een inspirerend uitzicht op het groene Twentse landschap.

Het gebouw

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact met Schröder Vastgoed opnemen via ons telefoonnummer
0546-581414
Neem contact op Stel een vraag